30.3.2016

Ota kantaa sote-palveluiden valinnanvapaudesta

Sote-uudistuksen yhtenä tavoitteena on lisätä sote-palveluiden käyttäjän eli asiakkaan valinnanvapautta. Tämän päivän Kalevassa uutisoitiin, että sosiaali- ja terveysministeriössä epäillään valinnanvapauden jäävän haja-asutusalueella haaveeksi. Markkinaehtoisesti toimivia yksityisiä terveyspalveluita ei välttämättä synny alueille, joilla on vähän väestöä. Tästä syystä Oulun Eteläisen alueen kaltaisella harvaan asutulla alueella tulee olla erityisen kiinnostunut tulevan uudistuksen tuomista muutoksista sekä julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön kehittämisestä laadukkaiden, tasavertaisten ja saatavilla olevien palveluiden varmistamisesta.

Sosiaali- ja terveysministeriö on avannut otakantaa.fi -palvelussa kyselyn, johon kuka tahansa voi käydä esittämässä näkemyksensä siitä, kuinka laajaa valinnanvapautta sote-palveluihin toivotaan. Kysely on avoinna 18.4.2016 saakka. Käythän kertomassa mielipiteesi myös tuota kautta!

Parempaa palvelua?

Ensi tiistaina keräännymme toivottavasti runsaslukuisena ja keskusteluhalukkaana joukkona OAMK:n Oulaisten kampukselle keskustelemaan sote-palveluiden laadusta.

Tilaisuudesta on lisätietoja ja ilmoittautumismahdollisuus aiemmassa blogipäivityksessä . Tilaisuudessa sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyteen ja yhteistyöhön perehtyneet tutkijat esittävät lyhyitä salamapuheenvuoroja, joita asiantuntijaraati pääsee kommentoimaan. Oulun Eteläisen alueen ulkopuolelta saamme mukaan TT Paulus Torkin Aalto-yliopistosta, joka kertoo julkisen ja yhteistyön yhteistyöstä JYVÄ-hankkeessa saatujen kokemusten perusteella.

Tilaisuuden koko ohjelman löydät täältä.

Tervetuloa mukaan!


/Anna-Mari Simunaniemi, projektitutkija SoteYBoost-hanke
MicroENTRE-tutkimusryhmä, Oulun Eteläisen instituutti, Oulun  yliopisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti