15.8.2016

TIEDOTE: Sote-yritykset tavoittelevat asiakkaita palveluseteleiden avullaOulun Eteläisen alueen sosiaali- ja terveysalan yritysten ydinryhmän seuraava tapaaminen järjestetään ensi tiistaina Palvelukoti Jaatisen tiloissa Pyhäsalmessa. Aiheena ovat palvelusetelijärjestelmät eli kanavat, joiden kautta sote-alan yksityiset toimijat voivat ilmoittaa palveluitaan asiakkaiden vertailtaviksi.

– Palvelusetelillä asiakas voi valita palveluasuntopaikan muualtakin kuin varsinaiselta kotipaikkakunnaltaan, joten olen kiinnostunut kuulemaan, mitä Oulussa käytössä oleva palvelusetelijärjestelmä vaatii yrittäjältä, kertoo yrittäjäryhmän tällä kertaa luokseen kutsunut palvelukotiyrittäjäVirpi Jaatinen. 

Kunta tai kuntayhtymä päättää, missä palveluissa palveluseteliä käytetään ja mikä on setelin arvo. Järjestelmän tarkoituksena on tuoda asiakkaalle valinnanvapautta palveluntuottajan valintaan. Haasteena on, kuinka sote-palveluiden asiakkaat löytävät tiedon saatavilla olevista palveluntuottajista ja voivat luotettavasti tehdä vertailua eri vaihtoehtojen välillä. 

Sote-yrittäjän asiakaskunta ei rajoitu lähikuntien alueelle


Oulun Eteläisen alueella on käytössä Aputori.fi – portaali. Yrittäjiä kiinnostavat myös suurempien kaupunkien käyttämät järjestelmät, sillä liiketoiminnan kannalta laajempi kohdemarkkina on houkutteleva. Sote-alan kasvava kilpailu pakottaa pienetkin yritykset aktiivisempaan ja maantieteellisesti laajempaan markkinointiin. Asiakkaille suunnatut sähköiset palvelut ovat tärkeitä, mutta onnistumisen ratkaisee järjestelmien käyttäjäystävällisyys.

-Yrityksissä kannattaa miettiä etukäteen, kuinka järjestelmän sujuva käyttö varmistetaan, kertoo Taukokankaan osastonhoitaja Aila Laitinen, joka saapuu yrittäjätapaamiseen kertomaan käyttäjäkokemuksistaan.

Sote-yritysten ydinryhmä tarjoaa foorumin keskustelulle, kehittämiselle ja vaikuttamiselle. Ryhmään voivat liittyä yrittäjät, jotka haluavat verkostoitua ja nostaa pienten yrittäjien näkökulmaa esille ryhmän avulla. Toiminnasta kiinnostuneet yrittäjät voivat ottaa yhteyttä SoteYBoost-hankkeeseen.

Ryhmän toiminnan käynnistämisestä vastaa Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutin yhteinen SoteYBoost – hanke.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Eija Hautala, eija.hautala@oamk.fi, puh. 050 582 0070

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti