7.9.2016

TIEDOTE: Sote-yrityksillä tarve tiivistää yhteistyötäSosiaali- ja terveysalan yritysten ydinryhmän seuraavan tapaamisen aiheena ovat julkiset hankinnat ja pienten yritysten mahdollisuudet vastata laajoihinkin tarjouspyyntöihin.  

Järjestyksessään jo neljännen ryhmätapaamisen asiantuntijavieraaksi saapuu hankinta-asiamies Tiina Talala Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä. SoteYBoost-hankkeen järjestämä tapaaminen järjestetään 19. syyskuuta vanhusten hoitokoti Kartanonväessä Haapavedellä.

-Yhteistarjouksen kautta pk-yrittäjät pääsevät mukaan myös suuriin hankintakokonaisuuksiin. Yhteistarjous voi tuoda mukanaan myös muita etuja yhteistyön kautta. Ennen yhteistarjouksen tekemistä kannattaa kuitenkin päättää yhteiset pelisäännöt, huomauttaa Tiina Talala.

Sote-uudistuksen valmistelussa on esitetty toiveita yritysten tiiviimmästä yhteistyöstä palveluiden tarjoajina. Yrittäjiä mietityttää, edellyttääkö julkisissa hankintakilpailutuksissa pärjääminen jatkossa isompia yhteistarjouksia ja mitä yhteistyö vaatii yrityksiltä. Myös yrittäjien keskinäinen kilpailutilanne vaikuttaa halukkuuteen tiivistää yhteistyötä. 

-Yhteisten tarjousten tekemisestä pitää saada lisää konkreettista tietoa, ennen kuin yrittäjänä lähtisin mukaan. Mietin muun muassa, miten yritysten välinen yhteistyö järjestyy ja miten onnistutaan tekemään tarjous hyvin esimerkiksi yritysten välisen kilpailutilanteen tai näkemyserojen takia, pohtii tapaamisen aiheen valinnut yrittäjä Alice Pekkala.

Sote-uudistuksen maakuntamallin toteuttamisen yksityiskohdista tai tulevien hankintayksiköiden laajuudesta ei ole vielä tietoa. Yrittäjien on kuitenkin syytä lisätä keskinäistä verkostoitumista, joka tuo mikro- ja muille pienille yrityksille monenlaista etua.

-Julkiset hankinnat eivät ole ainoa yhteistyön muoto, jota sote-yrittäjien kannattaa harkita. Yritykset voisivat saada hyötyä tekemällä yhteisiä hankintoja ja järjestämällä koulutusta henkilöstölle, muistuttaa ydinryhmätapaamisia koordinoiva Eija Hautala.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sote-yrittäjien ydinryhmän toimintaa koordinoi Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston Oulun Eteläisen instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTREN yhteinen SoteYBoost – hanke. Jos olet kiinnostunut ryhmän toiminnasta, voit ilmoittautua tapaamiseen 16.9. mennessä. Lisätietoja: projektipäällikkö Eija Hautala, eija.hautala@oamk.fi, puh. 050 582 0070

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti