21.3.2017

Omavalvontasuunnitelman työpajat

SoteYBoost järjesti tiistaina 21.3. Oulaisissa työpajan, jossa käsiteltiin tietosuojan ja tietoturvan omavalvontasuunnitelmaa. Aamupäivästä kouluttajat Heidi Ilmonen ja Marjut Jokela avasivat tarkemmin omavalvontasuunnitelmien taustaa ja iltapäivästä työpajaan osallistuneet pääsivät laatimaan oman yrityksensä omavalvontasuunnitelmaa.

Heidi Ilmonen valotti omassa esityksessään muun muassa keskeisiä huomioon otettavia lakeja ja taustoitti EU:n pian voimaantulevan tietosuoja-asetuksen sisältöä, ja antoi käytännön vinkkejä asetuksen toimeenpanoon. Heidin osuuden yhteydessä keskusteltiin myös kyberturvallisuudesta, mahdollisiin riskeihin varautumisesta, riskien hallinnasta, sekä tietoturvallisuuden ja tietosuojan auditoinnista.

Marjut Jokela kertoi omassa osuudessaan tietoturvan ja tietosuojan omavalvontasuunnitelman sisällöstä. Esityksessä avattiin omavalvontasuunnitelman eri osiot eli johdanto, suunnitelman kohde, yleiset tietoturvakäytännöt, käyttöympäristön ja useiden järjestelmien yhteiset tietoturvakäytännöt, sekä käyttövaltuuksien, pääsynhallinnan ja käytön seurannan yleiset käytännöt. Lisäksi esiin nostettiin Kanta-palveluihin liittymisen tietoturvakäytännöt, käytetyt tietojärjestelmät sekä tietojärjestelmäkohtaiset ohjeet ja suunnitelmat. Lopuksi keskusteltiin tietosuojavastaavien työtehtävistä ja lokivalvonnasta.

Iltapäivästä työpajaan osallistuvat yritysten edustajat pääsivät tekemään omia omavalvontasuunnitelmiaan. Iltapäivä aloitettiin yhdessä tutustumalla tietoturvan ja tietosuojan omavalvontasuunnitelman mallipohjaan ja sen täyttämiseen. Pohjana omavalvontasuunnitelman tekemiselle työpajassa tutustuttiin lyhyesti myös rekisteriselosteeseen ja tietosuojaselosteeseen ja näiden täyttämiseen.


Saman sisältöinen työpaja järjestetään vielä Ylivieskassa torstaina 27.4. klo 16.30-20 ja keskiviikkona 3.5. klo 16.30-20. Mukaan voi vielä ilmoittautua, tervetuloa!

Tarkempaa tietoa työpajasta löytyy tältä sivulta.

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä, ja lisätietoja antaa Eija Hautala, eija.hautala(at)oamk.fi, puh. 050-5820070.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti