8.6.2018

Hanke loppuu - vielä viimeiset vinkit


Tämä on viimeinen SoteYBoost-hankkeen blogikirjoitus, eikä näillä näkymin ole tiedossa uutta hanketta tai vastaavaa, joka olisi suunnattu sote-yrityksille. Mutta, jos teillä tulee ajatuksia siitä, millainen hanke tukisi teidän toimintaa - laittakaa viestiä!

Vielä pari vinkkiä:

1. Haluatko jatkossa infoa sote-muutoksista?

Koillismaalla on alkanut hyvin samantapainen hanke, mitä SoteYBoost oli ja olenkin sopinut SoteNoste hankkeen kanssa, että jos haluat  jatkossa sote-alan PK-yrityksille suunnattua tietoa sote-uudistuksesta ja muista alaa koskevista muutoksista, voit liittyä SoteNoste-hankkeessa jaettavan tiedotteen postituslistalle. Tiedote ilmestynee neljästi vuodessa, 02/2020 saakka. Liittyminen tapahtuu laittamalla hankkeen projektipäällikölle Hanna-Leena Huttuselle e-maililla pyyntö: hanna-leena.huttunen@kamk.fi. SoteNoste -hankkeen sivut  ja SoteNosteen FB

2. Kantaan liittyminen

Tämän hetken lainsäädännön mukaan kaikkien terveysalan yksityisten tuottajien, jotka arkistoivat sähköisesti potilastietona, tulee liittyä Kanta-palveluun. Tiedän, ett moni yksintoimiva on tuskaillut tämän asian kanssa. Etenkin, kun sote-uudistuksen ja POP-maakunnan suunnittelijat tuovat esille, että jatkossa maakunnille palveluja tuottavville toimijoilla pitää olla riittävät sähköiset järjestelmät asiakastiedon sähköiseen siirtämiseen.
Mitä lopulta pieniltä toimijoilta vaaditaan ja milloin - sitähän ei kukaan vielä tiedä!

Yksi asia, joka vaikuttaa asiaan on eduskunnan käsittelyyn jätetty esitys laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi. Tähän lakiin tullaan kirjaamaan, keiden on liityttävä Kantaan.
Nyt on esitetty, että niiden  yksityisten pienten ammatinharjoittajia tai palveluntuottajia, joilla ei ole käytössään valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluihin liitettävää potilas- tai asiakastietojärjestelmää ei tarvitsisi liittyä Kantaan. Eli käytännössä tämä tarkoittaisi pitkälle nykyistä tilannetta: jos et arkistoit sähköisesti, ei tarvitse liittyä Kantaan.

Ei siis kannata kovasti hätäillä Kantaan liittymisessä, jos et näe sitä nyt syystä tai toisesta tarpeelliseksi  (etenkään jos et tule tuottamaan palveluja julkiselle sektorille, mietit eläköitymistä...). Tietosuojan ja tietoturvan omavalvontauunnitelma täytyy silti olla tehtynä, siihen ohje täällä.

Hanna-Leena laittanee tiedotteissaan infoa Kanta-asiasta (ja mikä estää teitä pyytämästä häneltä siitä tietoa 😊).


Kaikille hankkeen toimissa mukana olleille kiitokset yhteistyöstä!

Aurinkoista kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti