10.2.2017

Yrittäjien ja sote-johtajien tapaaminen Oulaisissa 7.2.2017

Alueen pk-yritysten, sote-johtajien ja PoPSTer - edustajien tapaamisessa Oulaisissa tuli selvästi esille pienten yritysten haasteet tulevan sote-uudistuksen näkökulmasta.

Hannu Kallunki kertoi sote-uudistuksen tilannekatsauksen ja valinnanvapauslakiehdotuksen keskeisimmän sisällön. Valinnanvapauden (ja siten alueen yrittäjien kannalta) tulee olemaan keskeistä, miten ja ketkä vastaavat tulevista sote-keskuksista ja mihin palveluihin maksusetelit tulevat, samoin se miten tuleva maakunnan liikelaitos tulee järjestämään palveluntuotannon ja milloin asiakas voi saada asiakassetelin tai oikeuden henkilökohtaiseen budjettiin.

Hannun esitys löytyy täältä: Sote-uudistuksenvalmistelutilanne ja valinnanvapaus

Valinnanvapauslaki ja muut sote-uudistukseen liittyvät lait menevät eduskunnan hyväksyttäviksi kesällä - ota sitä ennen kantaa uudistukseen, kerro ajatuksistasi, huolistasi ja ideoistasi:
http://alueuudistus.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1271139/verkkoaivoriihi-sote-ja-maakuntauudistuksen-ammattilaisille  

Asiakas päättää ja valitsee, mutta  päätöksenteon tueksi hänelle on tarjottava tietoa tarjolla olevista vaihtoehdoista ja palveluista.  Miten ja mistä asiakas tiedon saa? Yritysten tulee näkyä, ja oma osaaminen ja vahvuudet on tuotava esille ja saatava asiakkaiden ulottuville.

Olisiko nyt pienten yritysten aika oikeasti alkaa yhteistyöhön ja miettiä malleja, joilla pienikin pärjää jatkossa isojen rinnalla? Esim. osuuskunnat, kumppanuussopimukset... Hakekaa toisia sote-alan yrityksiä kumppaneiksi ja verkostoitukaa.

Tuula Mustonen toi yrittäjän näkökulman esille, miten valmistautua muutoksiin. Odottamaan jäämällä häviää, nyt on aika toimia!
Tuulan diat: Yrittäjän näkökulma - valmistautuminen tuleviin muutoksiin

Anna-Mari Simunaniemi on tutkinut miten Oulun eteläisellä toimivien yrityksten kasvu on tapahtunut, millaisia ominaispiirteitä ja tekijöitä alan kasvuvaiheista löytyy. Tunnistatko missä vaiheessa oma yrityksesi on? Löytyykö asioita, joilla voit tulea yrityksesi kehittymistä ja kasvua? Anna-Marin diat: Yritysten kasvu ja ​yrittäjien työhyvinvointi

Jos haluat käytännön apua verkostoitumiseen ja yritysten tapaamisten järjestämiseen, ota yhteyttä!

t. Eija Hautala SoteYBoost-hankkeesta
   eija.hautala(at)oamk.fi, p. 050-5820070

ps.
Muutosjohtajat Sinikka Salo ja Pauli Harju ovat maakuntakierroksella Ylivieskassa pe 24.2, lisätietoa ja ilmoittautuminen http://alueuudistus.fi/muutosjohtajien-maakuntavierailut-2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti